Eddie Izzard

Den här dagen är fullsmockad med grejer som skall göras, trots det kom jag igång väldigt sent.
Lite humor såhär på eftermiddagen passar iaf bra, det finns massor med klipp med Eddie Izzard på youtube. Det här är min favorit.

Deathstar Canteen - Eddie Izzard


Rekomenderar hela den där showen faktist.

DD, Dagens Dylan!

Idag landar "Dagens Dylan" på "Blind Willie McTell", en fantastiskt låt! Lyssna och njut, själv ska jag sova.

Blind Willie Mctell - Bob Dylan

Gordon!

Gordon Ramsay! Vet inte hur många av er som sett hans program men jag måste säga att han är imponerande. Givetvis är det lätt att verka säker och begåvad när hela programidéen bygger på det men han är en av de mest framgångrika kockarna i världen och man kan förstå varför. Mig inspirerar han helt klart!


image16


"Kitchen Nightmares" /"Den elake kocken" sänds i kanal5, 21:55 på torsdagar och i TV8, 19:00 på söndagar.

Isis

Nu är det sängdags, ska ta något att äta först bara, och så självklart avsluta med lite Dylan!!

Isis (1975) - Bob Dylan


En i mängden? haha knappast! Han är sjuk

Phil Ivey

Kollat på poker på tv4Sport ikväll. Irriterande bara att sändningen slutade precis när heads-up spelet skulle dra igång. Phil Ivey var verkligen cool. Han ägde sönder de andra och agerade otroligt dissigt.
Ungefär "En dag på jobbet, jag vill egentligen inte vara här". Skitskön, men det var ju inte direkt någon stämningsupplivare, tvärtom.

 image15

Helt klar en roligt turnering att kollla på, måste se till så att jag får fram heads-upen också så jag kan kolla på den.


The Worrying Kind

Tydligen är jag typ den enda som lyckats hålla mig undan från melodifestivalen, vilket jag å andra sidan är väldigt glad för. Däremot missade jag ett bra framträdande för jag tror att det här klippet är därifrån (eller?). Måste säga att det är riktigt bra även om jag antar att alla redan sett det, ett antal gånger.

The Worrying Kind - Maia Hirasawa
 

Det här framträdandet sopar ju banan med alla de som tävlade men även förra årets vinnares orginalverision. Hoppas folk börjar förstå att schlager (dagens definition av ordet) bara är skit! :P

Carrie Anne

Mer av The Hollies!! Denna gång en lite bättre inspelning dessutom.

Carrie Anne - The Hollies


Var först för ett par månader sen jag kom i kontakt med The Hollies, de har gjort några bra låtar!

I Can't Let Go

Ytterligare ett gammalt liveframträdande från 60-talet. Denna gång med The Hollies.

I Can't Let Go - The Hollies
 



Diggar verkligen låten.

Violin Bow Guitar Solo

Får väl nästan kalla det en klassiker, själv tycker jag det är skitcoolt!

Violin Bow Guitar Solo - Jimmy Page



Tyvärr är klippet inte helt synkat men det är ändå klart sevärt! Har som livsmål att lära mig detta :)

Roger Daltrey

Sångaren i The Who: Roger Daltrey, får bli först ut bland sångare jag har tänkt skriva några rader om.
Han är en av mina favortisångare av flera anledningar. Bl.a. han sätt att agera på scen, och röstens karaktär och styrka.

image12image13

Född:
1944 London, England
Karriär: Sångare i "The Who", Soloartist, Skådespelare
Genre: Rock
Jag gillar: förutom den fantastiska rösten även hans karakteristiska sätt att svinga mikrofonen i många av sina framträdanden.

Jag har sett Roger Daltrey en gång live. Det var i somras i globen då han turnerade som "The Who" tillsammans med bl.a. orginalgitarristen Pete Townshend. De bjöd på en bra show trots att de både paserat 60 och även om Daltrey var väldigt förskyld så har hans röst fortfarande en enorm kraft.

image14image11


Roger Daltrey har förutom The Who som sagt också en lyckad solokarriär. Den här låten är en av mina favoriter. Den är helt underbar.
Våga inte läsa det här utan att även lyssna på låten! :)


Giving It All Away (1973) - Roger Daltrey



Har tidigare postat två inlägg med klipp med The Who:

I Can't Explain

Baba O'Riley

Seg Dag

Det här har hittils varit en riktigt seg dag. Det beror antagligen på att jag var uppe ganska sent igår, ska dricka en kopp kaffe nu och se till så att jag kommer ut i det vackra vädret.

Jag har funderat lite på hur jag ska utveckla min blogg. Igår lade jag till några extra kategorier för att strukturera upp det lite, nu funderar jag på att fortstätta på det spåret och även införa lite nya teman. Mitt senaste inlägg handlade t.ex. delvis om Robert Plant även om det var väldigt kortfattat. Det kommer mer av sånt!

Babe I'm Gonna Leave You

Dags att presentera en av mina favoritsångare, kanske t.o.m. nr1: Robert Plant!
Ska se honom tillsammans med Alison Krauss på hovet i maj!!

image10

En favoritsångare, i en favoritlåt, av ett favortiband säger ju en del om vad jag tycker om den här låten! Hittade faktist klippet först idag, måste säga att det är ganska långt ifrån vad jag sett av dem i bl.a. "Madison Square Garden" 1976. Jag menar, Jimmy Page är ju i detta klipp supercool!

Babe I'm Gonna Leave You - Led Zeppelin


Oj, oj, oj!!! Underbart!!

Oh! Darling

Jag har alltid älskat The Beatles, men det är först på senare tid som jag börjat uppskatta framför allt Paul McCartneys röst speciellt. Ett bra exempel är denna låt men även låten "Golden Slumbers"

Oh! Darling - The Beatles


Vilken styrka, vilken kraft, underbart!

Nu Kan Du Få Mig Så Lätt

När man ändå är inne på Håkan Hellström så måste jag avslöja att jag har en favortilåt, nämligen denna.

Nu Kan Du Få Mig Så Lätt - Håkan Hellström

Finns en härlig känsla i den!

För En Lång Lång Tid

"För en lång lång tid" är den första singeln ifrån albumet "För sent för edelweiss" som släpps 26 mars"

Inte många timmar kvar nu till Håkans nya album släpps. Det här är videon till en av låtarna.

För en lång lång tid (officiell video) - Håkan Hellström

I Can't Explain

Vi var ganska inspirerade av The Whos "I Can't Explain" när vi spelade in vår låt idag.

I Can't Explain - The Who
 



Härlig låt med bra drag! Kan liva upp vem som helst.

oj

oj, det blev inget bloggande alls idag. Jag har haft massa annat för mig. Bl.a. så har jag och en kompis spelat in en låt i min "hemastudio". Vi blev självklart inte klara men vi är på god väg.

Efter det blev det poker hos en annan kompis. Samanfattningsvis en trevlig dag men tråkigt att bloggen hamnat i andra hand.

Veckans Låt

Söndag kväll och jag hade faktist tänkt att införa något jag valt att kalla "veckans låt". Jag har under den gågna veckan länkat till många olika låtar och nu är det dags att välja ut veckofavoriten. Vilken låt som blir favorit baseras inte på vilken som är bäst utan vilken låt jag uppskattat mest just den här veckan.

Veckans låt blir "A Day In The Life" av The Beatles. Det var den första låten jag presenterade på den här bloggen.
Klicka på länken för att komma till inlägget och lyssna på låten!

Mr. Tambourine Man

Bob Dylan maraton med fokus på youtube är inte direkt någonting som är svårt. Finns så otroligt många se- och hörvärda klipp så man nästan drunknar i dem.

Här är ytterligare ett. Tänk om man hade fått uppleva en konsert med honom från den här tiden.

Mr. Tambourine Man - Bob Dylan

Maraton?

Bob Dylan maraton? Jo kanske, vi får väl se.. Här är iaf ett roligt klipp med tidigare nämda musiker.


Bob Dylan intervju

En intervju med Bob Dylan (1965?). Det är dessa tankar och även journalisten i klippet som Bob Dylans låt Ballad of A Thin Man kan relateras till. Det är iaf en av tolkningarna av låten som också är den tolkning som filmen I'm not there presenterar. Postade för ett tag sen ett inlägg med låten.

Bob Dylan (Time Magazine Interview)


Alltså 40 år sedan. Tycker han är fascinerande på många sätt.

Uppe med tuppen

Nä jag stänger in tuppen i garderoben när det är lov, så några tidiga mornar blir det inte. Ska äta frukost nu iaf.

Lite musik blir det också. Hittade ingen bra video till denna så ni får nöja er med att bara lyssna. Det är kanske ingen morgonmusik, snarare tvärtom. Men skruva upp volymen och luta er bakåt..

Take The Long Way Home - Supertramp


Supertramp äger!

The Great Gig In The Sky

Det blev en trevligt middag med släkten och efter att ha spöat upp brorsan i "Fight Night" så såg jag faktist om slutet i "Så som i himmelen"... Det är en bra film! :)

För övrigt så är jag bara tvungen att dela med mig av ett JÄTTECOOLT klipp jag hittade på youtube för bara ett par minuter sedan. "The Great Gig In The Sky" av Pink Floyd. Låten har hört till favoriterna länge men klippeT såg jag alltså först idag.

The Great Gig In The Sky - Pink Floyd


Rent ut sagt "sjukt underbar". Hoppas ni också tycker det! :)

King Arthur

Ikväll sänds filmen King Arthur i TV4. Såg den på bio när den kom ut och jag måste säga att det var en riktigt dålig film. Så ni som planerar att se den, gör inte det!

www.tvplaneten.se har sina TV-tips och där är filmen med, men om man kollar så ser man att de även tipsar om "Så som i himlen" som visas på SVT1 ikväll. Det är en mycket mer sevärd film, men å andra sidan är det väl en film som hela sveriges befolkning redan sett. eller?


image8   image9

Genren betyder mycket för filmvalet och den är ju knappast samma i dessa två filmer men det här är i vilket fall som helst min åsikt.

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Hela veckan har fyllts av detta album. Jättebra låtar som dessutom inspirerat många musiker genom åren. T.ex. så gillade Jimi Hendrix låten (med samma namn som albumet) "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" så mycket att han på kvällen samma dag som albumets släppts 1967 framförde en cover på den.

Svenska wikipedia:

"Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band är ett studioalbum av den brittiska popgruppen The Beatles, utgivet den 1 juni 1967 och betraktat som en milstolpe i musikhistorien. Musiken på albumet är nyskapande och innovativ på ett sätt som popvärlden då inte skådat tidigare. Normen för vad ett "kommersiellt" album kunde innehålla formligen sprängdes. Albumets psykedeliska musikinnehåll slog ner som en bomb i musikvärlden. Vidare utgjorde albumet en sorts katalysator inom flower power-rörelsen som då svepte över västvärlden."

image6
image7

Har i ett tidigare inlägg presenterat låten A Day In The Life som är sist ut i detta album.



Sida A


  1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band - 2:02
  2. With a Little Help From My Friends - 2:44
  3. Lucy in the Sky with Diamonds - 3:28
  4. Getting Better - 2:47
  5. Fixing a Hole - 2:36
  6. She's Leaving Home - 3:35
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite! - 2:37

Sida B

  1. Within You Without You (George Harrison) - 5:05
  2. When I'm Sixty-Four - 2:37
  3. Lovely Rita - 2:42
  4. Good Morning Good Morning - 2:41
  5. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (reprise) - 1:18
  6. A Day in the Life - 5:33

Total speltid: 39:42



Beatles on making Sgt. Pepper's

Påskafton, Påskafton!

Idag är det inte ett år sedan förra påskaftonen. Däremot är det ett år sedan förra 22 mars.

Idag kommer lite släktingar över på middag. Det kommer bli trevligt men jag har lite att fixa med innan dess. Bl.a. en hel del städning... USCH

A Whiter Shade Of Pale

Ytterligare en underbar låt som tillhör mina favoriter. Minns inte hur jag kom i kontakt med den första gången men det är helt klart en låt som fastnar. Lyssna och njut!

A Whiter Shade Of Pale - Procol Harum

Ocean

"Ocean" av John Butler!

Tipsades om låten på ett forum för en tid sedan, blev fast direkt! Vet inte hur många gånger jag har spelat den sen dess. Låten är helt instrumental och jag vet inte någon som inte gillar den. Tänk om man kunde spela gitarr så, helt fantastiskt!

Ocean - John Butler Trio


Blir helt mållös varje gång jag ser/lyssnar på den! Vet inte vad jag ska säga. 

Like A Rolling Stone

"Like A Rolling Stone"! Världens genom tiderna bästa låt enligt "Rolling Stone". Finns väl spridda åsikter om det men jag är inte den som säger emot.  Kolla gärna länken för andra grymma låtar som Rolling Stone listar.

Like A Rolling Stone (live 1966) - Bob Dylan



Den här verisionen kan möjligtvis vara lite svårsmällt för den som inte är ett gediget "Dylan-fan". Men studioverisionen har väl alla hört? Om inte så är det på tiden att göra det...

Jimmy Page solo

Låten vi alla hört! Solot vi alla hört!

Stairway yo heaven (solo) - Jimmy Page 



Helt klart ett av världen bästa solon genom tiderna! Det är så fulländat och passar perfekt till låten i övrigt. Led Zeppelin är gudar!

Långfredag

Många långfredagar har man upplevt. Ikväll ska jag hem till några släktingar på middag.

wikipedia:

Förr i Sverige skulle långfredag vara en "långtråkig" dag, då man skulle vara lugn och tänka på Jesus. Sveriges Radio spelade psalmer, men inte pop och rock. Även icke-troende märkte av detta, då förbud mot allmänna nöjestillställningar rådde fram till 1969, och affärerna var stängda.

"Förr i Sverige", nja i många delar av landet lever nog den här traditionen kvar. 

Baba O'Riley

Ett av mina absoluta favoritklipp på youtube!

Baba O'Riley - The Who



Ett mästerverk från början till slut. Se och njut!

Åttiotalsfest

Ska iväg på åttiotalsfest ikväll. Har fortfarande ingen aning om vad jag ska ha på mig.
Vad är det som gäller? Skrikiga kavajer med uppkavlade ärmar? Skulle nog behöva en hel del tips.

Ska dra ut på stan och se om jag kan hitta nåt trevligt.

Håkan Hellström

Nu är han tillbaka!
På onsdags släpps hans nya skiva och han har diverse spelningar inplanerade i april. Ikväll gästar han "Doreen 21:30". Ett program jag kommer att missa men jag siktar in mig på reprisen. Det är kul att få höra vad han har att säga.

http://www.hakanhellstrom.com/

image5

Lyssna på delar av den nya skivan på Håkans myspace:
http://www.myspace.com/hakanhellstrom

Morgonpigg

Morgonpigg? Nah inte direkt. Nu är jag iaf uppe. Märkte vid halv åtta-tiden att det värsta sättet att bli väckt på är när någon spacklar väggen man ligger intill. Det var förvisso inte den sidan mitt rum är på utan trapphussidan men usch vilket jobbigt ljud. :P

Nu blir det frukost och sen förhoppningsvis lite poker!

Städning!

Då har man gjort en ordentlig städning av datorn. Använder ett program som heter easycleaner vilket är väldigt effektivt. Rekommenderas!

Nu är det dags att sova!

Melodifestivalen

4 miljoner tittare!
http://www.tvplaneten.se/615868.html


Om det stämmer att nästan halva Sverige satt framför melodifestivalen i lördags kan man faktist undra var det här landet är på väg. Melodifestivalen? Finns det något gräsligare?
Iofs vet man inte hur de räknat. Ska jag vara helt ärligt så satt jag av en slump själv framför TV under de sista minuterna av omröstningen. Det jag minns var att Perrelli redan vunnit innan sista poängen var utdelad. Trots det reagerade alla som om det inte var avgjort än.  
"Asså 80+130 kanske kan bli mer än 240! Asså man vet ju aldrig, spänningen är olidlig!" HA!

AKs vs AA

usch usch.. en massa kunskaper och erfarenhet och ändå åker markerna in när man träffar en bra hand och man är ute ur turneringen. Den här gången kan jag inte ens skylla på att jag var trött.
Det var en liten turnering med ihopsamlade "spelar-poäng" som insats. Låg 21 med 130/280 kvar. Ganska onödig syn med AKs alltså. Aja jag önskar mig själv bättre lycka nästa gång! :)

image4

Morgonsoffan

Såg precis andra avsnittet av "Morgonsoffan" som sändes ikväll. Det är en ny serie där en grupp kända, svenska komiker driver med diverse morgonprogram så som "Godmorgon Sverige" (SVT) och "Nyhetsmorgon" (TV 4) Måste säga att (framförallt) Johan Glans och David Batra är helt lysande. Det är inte direkt någon nyhet att de vet hur man underhåller då deras serie Kvarteret Skatan sänts under en längre tid i SVT. Däremot känns det som om deras produktioner många gånger är aningen underskattade.

image3

Ballad Of A Thin Man

En fantastisk Dylan-låt:

Ballad Of A Thin Man - Bob Dylan


Finns mycket att säga om den här låten. Ni som har sett filmen Im Not There vet ju hur den uppkom. Gillar kraften i låten som skiljer sig lite från många av Dylans andra låtar. Detta tycker jag märks speciellt på den inspelade verisionen.

A Day In The Life

Vad vore livet utan musik? Vad vore livet utan The Beatles?
Låten som jag spelat mest de senaste dagarna är låten a day in the life av just The Beatles. Sist ut bland låtarna på Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band gör den inte direkt okänd men för er som inte har hört den så rekommenderar jag den varmt. Av en anledning jag ej minns så läste jag lite på wikipedia om den för ett par dagar sen:
wikipedia:
"A Day in the Life anses vara en av de allra viktigaste, mest inflytelserika och innovativa Beatles-låtarna."

Kan nog stämma, själv tycker jag kontrasten mellan låtens två delar är helt fantastisk, precis som hela albumet.





Låten gör väl egentligen sig själv större rätt då man skippar filmen och bara lyssnar.. men men

Framgångsrik

Skulle man skriva en bok om hur man skapar en framgångsrik blogg skulle den bli väldigt tunn, därmed inte sagt att det är lätt. För de flesta kräver det uppoffringar för andra så finns det naturligt. Ofta handlar det om att kunna slänga ur sig saker som gör en stor skara människor arga vilket underhåller den andra skaran. Då har man fått hela två skaror med läsare!! Ett annat alternativ är att försöka skapa ett intresse hos folk av något som från början är ganska ointressant, t.ex. sig själv.

Det skulle jag aldrig klara av och därför tänker jag inte försöka vara varken nån Alex eller nån Bella.

Jag är mig själv.

Först ut!


Så vad ska första inlägget innehålla? Inte så mycket. Anledningen till att jag skapade den här bloggen är att jag fått upp ett litet intresse av bloggande efter att ha skapat en annan blogg med ett gäng kompisar (http://ipa.blogg.se/). Den har ett något nischat tema och jag kände att jag ville ha något eget.

Just nu spår jag mig själv inte någon lysande framtid inom denna genre men vi får se vart det bär av. Är jag kvar om en vecka så ger jag mig själv godkänt.


RSS 2.0


Plusikassan.se